Forsiden Disclosure Om joyful.blogg.no Spørsmål Kontakt Linker Tumblr

Hvordan ta bilder av dine negler?

Advarsel: langt innlegg

Å lakke negler uten å søle noe utenfor er noe som tar litt tid å lære seg. Noe som jeg synes er enda vanskeligere enn å lakke neglene er å få et bra bilde av neglelakken. Dette tar også tid å lære seg, men det er noe som heter:  "Øvelse gjør mester".
Sier ikke at mine bilder er perfekte, men synes jeg har blitt mye flinkere til å bra bilder og vise riktig farge på neglelakken enn det jeg var før.

Kamera:
Det det går mest på er hvordan linse du har, og hvordan lyset er der du tar bilde.
Jeg har 4 forskjellige kameraer, 2 speilrefleks og 2 kompaktkameraer.
Og jeg ender opp så og si 90% av gangene med å bruke et kompaktkamera(Panasonic lumix DMC-TZ10). Så det er altså ikke nødvending med et avansert kamera :)
Jeg pleier som regel å ha på auto innstilling, eller så bruker jeg manuell/macro.
Når jeg tar bilde med blits pleier jeg å holde kamera et stykke unna (10-20 cm ca) og zoomer heller inn på neglene. Har man kameraet for nærme så får man ofte gjenskinn fra blitsen, eller fargen blir helt feil.
Når du tar bilde uten blits, er det viktig å holde kamera helt i ro så det ikke blir skurrete. Hvis jeg er skikkelig shaky i hendene en dag pleier jeg å bruke et lite stativ som jeg fester kameraet mitt på. Da slipper jeg å få skurrete bilder.


Lys og sted:
Når du skal ta bilde av en neglelakk er det viktig at du får riktig lys, så du får riktig farge frem på bilde.
I og med at vi bor i Norge er det ikke sol hele tiden om vintern så til tider kan det bli vanskelig å få tatt bra bilder.
Som regel er det alltid bra lys i vinduskarmen (NÅR det er sol). Mitt "reserve" sted hvor jeg tar bilder er på badet. Jeg har gått igjennom huset en del ganger og prøvd ut forskjellige steder og forskjellige type lys. Og på badet, inntil en hvit/creme skapdør ble altså det stedet hvor neglelakken så riktig ut på bilde.
Når du har funnet stedet ditt, så er det bare å holde hånden din i forskjellige stillinger og vinkler for å se hvordan lyset treffer hånden best. Jeg pleier ofte å ta noen prøvebilder først for se hva som funker best.

Bakgrunn:
Jeg liker å ta mine bilder med en bakgrunn som ikke har for mange forskjellige farger/ting i bakgrunnen. Helst en ensfarget bakgrunn. Har du ikke dette, kan du f.eks teipe fast et ark til vinduet/bakgrunnen du bruker. Da er det lettere å fokusere på neglelakken istedet for alt du har i bakgrunnen. Åj, dette ble veldig mye bakgrunn, haha.
Men ja, så lenge bakgrunnen ikke distraherer bort fargen på neglelakken synes jeg det ser best ut.Redigere bildet:
Etter at jeg kjøpte meg macbook pro har jeg helt glemt å kjøpe meg et redigeringsprogram. Jeg hadde photoshop på den gamle dataen min, men brukte det sjeldent bortsett fra å putte inn forskjellig mønster som pynt på bilde. Photofiltre brukte jeg bare til klipping av bilde og til å legge til en ramme.
Nå har jeg bare iPhoto, og det eneste jeg gjør med bildene mine er å klippe de til. Synes "forbedringsknappen" på iPhoto gjør fargen på neglelakken helt feil så pleier aldri å fikse på fargene.


PS: Det er lurt å sjekke bildene på kameraet eller legge de inn på dataen FØR du tar av neglelakken. Jeg glemmer ofte dette, og en del ganger har jeg endt opp med et lite støv eller hundehår på neglene og må ta nye bilder. Det er veldig kjedelig å oppdage dette ETTER du har tatt av neglelakken.


Håper dette var nyttig for dere og at dere kanskje fikk noen tips :) Er det noe mer dere lurer på er det bare å spørre så skal jeg svare så godt jeg kan.
Hvor pleier du å ta dine bilder?

 


3 kommentarer

Maria Emilie

18.feb.2011 kl.13:59

Bra tips, trengte det :)
Kjempe bra tips dette her:) Jeg pleier selv når jeg tar bilder av neglelakken ved å bruke en bakgrunn som ensfarget også ellers så passer jeg på at det ikke er noe i bakgrunnen. Ellers pleier jeg ofte å stå ved et vindu jeg også:) For å få et naturlig lys, for syns ofte ikke fargen tas opp ordtlig hvis jeg er i et rom med mye lys.

Juliee

18.feb.2011 kl.14:08

Tusen takk for mye informasjon! men jeg lurer på en ting: hvordan lakker man neglene uten å få så mye ''utenfor''? :)

Skriv en ny kommentar

hits